Zalogovniki po meri

ZAKAJ JE ZALOGOVNIK PRAVA IZBIRA ZA VAS?

Glavna naloga zalogovnika je hranjenje presežka toplote, ki jo proizvede kotel na polena. S tem deluje v območju optimalnega izkoristka, kar se odraža v manjši porabi goriva in nižjih emisijah škodljivih onesnažil. Z obratovanjem kotla v optimalnem izkoristku sta kurišče in dimnik neprimerljivo čistejša kot pri nepravilnem kurjenju brez zalogovnika.

Sistem ogrevanja z zalogovnikom omogoča kvalitetnejše bivanje v prostorih, saj shranjena energija ogreva prostore tudi naslednje jutro in še dlje.

Shema zalogovnika

ZALOGOVNIKI PO NAROČILU

Zalogovnik izdelamo po naročilu, prilagojen je namreč Vašim željam in prostorskih zmožnostih v Vašem domu. Dimenzije velikosti so običajno pogojene le glede na najožji prehod (širino vrat), skozi katerega mora biti zalogovnik postavljen v prostor.

Hranilnik toplote ima v notranjosti vgrajeno posebno kletko, katera zagotavlja razslojevanje toplote od najtoplejše na vrhu do hladnejše na dnu zalogovnika.

Izoliran je s toplotno izolacijo debeline 100 mm, ki poskrbi za minimalno izgubo toplote. Zunanji plašč je sestavljen iz umetnega usnja, na voljo imamo več različnih barvnih odtenkov.

V primeru, da želite imeti kombinacijo različnih virov ogrevanja kotlovske vode (poleg osnovnega na lesno biomaso še na solarno ali toplotno črpalko), lahko vgradimo dodatni toplotni prenosnik-izmenjevalec. Ta omogoča učinkovit prenos toplote in visoke izkoristke.

V primeru prostorske stiske Vam lahko vgradimo pretočni bojler v obliki inox rebrastega toplotnega prenosnika-izmenjevalnika velike ogrevalne površine. S tem prihranite prostor, saj ni potrebnega dodatnega bojlerja.

Potrebujete dodatne informacije?

Pokličite nas na 031 659 300 ali nam pošljite sporočilo: