Meritev pretoka

MERITVE PORABE TOPLOTE IN HLADU

Za optimalno delovanje ogrevalno-hladilnega sistema morajo biti vse naprave dimenzionirane tako, da delujejo v območju z najvišjimi izkoristki.

Najpogosteje se pri dodatni izolaciji ovoja stavbe znatno zmanjšajo potrebe po gretju in hlajenju. Vendar se brez meritev le stežka določi ustrezno moč posamezne naprave. Z uporabo ultrazvočnega kalorimetra lahko izmerimo potrebo po moči v objektu in porabo energije v izbranem časovnem okvirju. S temi podatki lahko ocenimo ustreznost obstoječe naprave in natančno predvidimo novo napravo in njene prihranke.

Meritve ne posegajo fizično v cevovode, temveč se izvajajo na površinah cevi.

Za posvet glede naročila meritev nas kontaktirajte.

Termovizija inštalacij

MERITVE ZA IZBIRO OPTIMALNE TOPLOTNE ČRPALKE

V poplavi ponudb različnih toplotnih črpalk je težko izbrati objektu optimalno napravo. Z izvedbo meritev na obstoječem ogrevalnem sistemu, ki trajajo vsaj 1 mesec, boste v poročilu natančno izvedeli:

  • potrebno grelno moč toplotne črpalke
  • izračun porabe električne energije različnih toplotnih črpalk grede na izmerjene vrednosti obstoječega ogrevalnega sistema
  • priporočilo, kako se izogniti najpogostejšim napakam pri vgradnji TČ
  • TERMOVIZIJA

    Za pregled trenutnega stanja toplotnega ovoja stavbe ter inštalacij opravimo tudi termovizijsko analizo, ki odkriva mesta, kjer so največje slabosti termo-izolacijskega ovoja objekta. Z njeno pomočjo natančno opredelimo vsa kritična mesta v zgradbi.

    Potrebujete dodatne informacije?

    Pokličite nas na 031 659 300 ali nam pošljite sporočilo: